Stepspring.nl vertaalt visie naar concrete actie.
Om concurrentievoordeel te behouden moeten organisaties gericht zijn op het vergroten van wendbaarheid en klantwaarde. Met balans tussen gezonde bedrijfsvoering (exploiteren) en de toekomst (exploreren).
Stepspring.nl richt zich op organisaties in de zakelijke dienstverlening en familiebedrijven die er in de toekomst ook toe willen doen. Die willen vernieuwen vanuit een intrinsieke motivatie om zichzelf en de wereld om hen heen te versterken.
Digitale transformatie is daarvan onderdeel. Maar er is meer nodig! De nieuwe organisatie kenmerkt zich door co-creatie’ en energie. Met een teamgerichte cultuur waarin je mag leren en experimenteren. Op basis van leiderschap en eigenaarschap. Samenwerken aan zichtbare resultaten en al doende evalueren, leren en bijstellen. De strategie is compact en gebaseerd op visie met een inspirerende ambitie en concrete speerpunten. Deze moet gaan leven en in de genen van de organisatie komen. Dat kan er ‘niet even bij worden gedaan’. Het vraagt om toewijding, doen en volharden.
Wat in uw hoofd zit vertalen naar actie en zorgen dat het voor elkaar komt. Dat is waar wij voor staan!
Ik ben Lidia Schwab, interim manager, klankbord, adviseur, projectleider en moderator. Bijzondere interesse heb ik voor de mens- en organisatiekant van digitale transformatie en het ‘levend maken’ van strategie. Mijn kennis van bedrijfsvoering en achtergrond in HRM zijn daarbij relevant. Vernieuwing, ongeacht welke, valt of staat met mensen die het willen, kunnen en gaan doen.
Ik realiseer beweging met gevoel voor verhoudingen en respect voor dat wat werkt. Onderdeel van een opdracht is een inventarisatie onder individuele stakeholders en met gebruikmaking van ‘crowd sourcing’. Intern, met klanten of digitaal afhankelijk van het doel. De aanbevelingen die daar uit volgen worden omgezet in concrete acties die in gelegenheidsteams worden uitgevoerd. Voortgang wordt gecommuniceerd en zichtbaar voor de hele organisatie. Dit leidt tot een olievlek die zich uitbreidt en positief bijdraagt aan de cultuur en juiste mindset.
Mijn inzet in een fase van transitie is tijdelijk, maar ik ga vol voor een opdracht. Ik wil alles wat nodig is weten van de business en word gekenmerkt als bevlogen en betrokken. Mijn drijfveren zijn voortdurend leren en co-creatie; samenwerken, samen stappen maken en iets moois tot stand brengen. Met de organisatie en mijn netwerk van ervaren specialisten uit verschillende disciplines.

Een relatie zei het volgende: ” jouw kenmerk is de groeispiraal. Ik had vroeger zo’n ‘traploper’. Jij bent degene die deze het juiste duwtje geeft waardoor die in beweging komt, en wat in mijn hoofd zit weet te vertalen naar actie”.

Ik bespreek graag met u welk zetje uw organisatie kan gebruiken http://www.stepspring.nl/contact/